it flag
en flag
el flag

έργα υποδομης

Κριαρίτσι, Χαλκιδική, Σιθωνία - Γλυπτική από τη φύση, βράχος στη μορφή αετού

Η οργάνωση του οικισμού στο Κριαρίτσι και τα έργα υποδομής του θεωρούνται πρότυπο για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Σήμερα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα υποδομής, τα οποία είναι ιδιόκτητα και αυτοχρηματοδοτούμενα: αερογέφυρα στον κόμβο σύνδεσης με το εθνικό δίκτυο, πέντε γέφυρες μήκους 700 μ εντός του οικισμού, 75 χλμ ασφαλτοστρωμένων δρόμων πλάτους 6 μ. και 3 μ., σύγχρονο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο, δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, δύο δίκτυα ύδρευσης, άριστο δίκτυο όμβριων υδάτων και δίκτυο αποχέτευσης με σύγχρονο βιολογικό καθαρισμό των λυμάτων (οξυγονόφιλα καλάμια σε έκταση 70 στρεμμάτων).

τα οικοπεδα προς πωληση

Κριαρίτσι, Χαλκιδική, Σιθωνία - Παραλία τηγάνια

Στον οικισμό του Κριαριτσίου, υπάρχει μια σειρά από οικόπεδα διαθέσιμα προς πώληση από ιδιώτη.

Όλα τα οικόπεδα μας έχουν ανεμπόδιστη ορατότητα προς τη θάλασσα και το Άγιο Όρος και η απόστασή τους από τη θάλασσα κυμαίνεται από 20 έως 600 μέτρα.

Κάθε οικόπεδο έχει επιφάνεια ακριβώς 500 τ.μ. και άδεια για την κατασκευή 120 τ.μ. για κύρια κατοικία, καθώς και 120 τμ για υπόγειο και άλλο 40 τ.μ. για βοηθητικούς χώρους (πάρκινγκ, στέγαστρο κλπ.). Τα εναπομείναντα 380 τ.μ. εξασφαλίζουν ότι υπάρχει αρκετή απόσταση μεταξύ των σπιτιών γειτονικών οικοπέδων.

Όλα τα οικόπεδα έχουν πρόσβαση σε διπλής κατεύθυνσης ασφαλτόδρομο.

Δίπλα σε κάθε οικόπεδο, υπάρχουν: δύο ανεξάρτητα δίκτυα για την παροχή νερού (πόσιμο και για γενική χρήση, π.χ. πότισμα), το αποχετευτικό δίκτυο, το δίκτυο τηλεπικοινωνιών για την τηλεφωνία και την πρόσβαση στο Internet και το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, στο οποίο θα συνδεθείτε με την απόκτηση της άδειας οικοδομής.

Αν ενδιαφέρεστε για αγορά οικοπέδου στο Κριαρίτσι, παρακαλούμε επικοινωνήστε με e-mail στη διεύθυνση: properties@kriaritsi.gr ή τηλεφωνήστε στο: +30 6976 150760

Οδικο Δικτυο - Γεφυρες

Κριαρίτσι, Χαλκιδική, Σιθωνία - Έργα υποδομής, δρόμοι, γέφυρες, οδικό δίκτυο

Ο οικισμός συνδέεται με κόμβο (αερογέφυρα) με το εθνικό οδικό δίκτυο (Μαρμαράς-Τορώνη-Συκιά-Σάρτη-Βουρβουρού), που διασχίζει την ιδιόκτητη έκταση του οικισμού. Η αερογέφυρα είναι η μοναδική στο δίκτυο της Χαλκιδικής.

Το οδικό δίκτυο εντός του οικισμού αποτελείται από ασφαλτοστρωμένους δρόμους μήκους 35 χλμ και πλάτους 6 μ, πολύ καλής ποιότητας και με τις αναγκαίες κλίσεις, το οποίο υποστηρίζεται από άριστο δίκτυο συγκέντρωσης όμβριων υδάτων με 4300 φρεάτια συγκέντρωσης της βροχής.

Το κυρίως δίκτυο συμπληρώνεται με δίκτυο τσιμεντοστρωμένων δρόμων για μείωση της ολισθηρότητας, μήκους 40 χλμ και πλάτους 3μ, για την εύκολη πρόσβαση όλων των οικοπέδων με αυτοκίνητο.

Επιπλέον, σε 90 περίπου οικοδομικά τετράγωνα έχουν κατασκευαστεί τσιμέντινα έργα (πεζόδρομος, σκαλοπάτια, κλπ) για την άνετη πρόσβαση των πεζών στα οικόπεδα.

Το παραπάνω οδικό δίκτυο, λόγω του ανάγλυφου του εδάφους, υποστηρίζεται από 6 αερογέφυρες, μήκους 700 μ περίπου, για την ασφαλή και εύκολη κυκλοφορία οχημάτων και πεζών εντός του οικισμού.

Όλες οι παραπάνω υποδομές εξασφαλίζουν αφενός την άνετη και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών και αφετέρου προστατεύουν τη διάβρωση του εδάφους εντός του οικισμού από ακραία καιρικά φαινόμενα και καταρρακτώδεις βροχές.

Τηλεπικοινωνιακο Δικτυο

Κριαρίτσι, Χαλκιδική, Σιθωνία - Έργα υποδομής, δρόμοι, γέφυρες, οδικό δίκτυο, ο κόλπος στην κυρίως παραλία στο Κριαρίτσι, θέα οικοπέδου

Στον οικισμό έχει εγκατασταθεί ιδιόκτητο, πλήρως αυτοχρηματοδοτούμενο δίκτυο τηλεπικοινωνιών. Το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο είναι εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών για να παρέχει τηλεφωνία, ταυτόχρονα με υπηρεσίες διαδικτύου (internet) υψηλής ταχύτητας. Κάθε οικόπεδο συνδέεται με το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο με δύο ανεξάρτητα ζεύγη καλωδίων υψηλών προδιαγραφών, τα οποία επιτρέπουν την ταυτόχρονη λήψη τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών από δύο ανεξάρτητους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Επιπλέον, υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη της ΔΕΗ για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για όλες τις ανάγκες του οικισμού.

Υδροαρδευτικα Εργα - Δικτυο Ομβριων Υδατων

Κριαρίτσι, Χαλκιδική, Σιθωνία - Έργα υποδομής, δρόμοι, γέφυρες, οδικό δίκτυο

Για τις ανάγκες του οικισμού σε πόσιμο νερό και νερό γενικής χρήσης έχει κατασκευαστεί γεώτρηση, η οποία τροφοδοτεί τον οικισμό, μέσω δύο ανεξάρτητων δικτύων, με νερό κατάλληλο για πόση αλλά και νερό γενικής χρήσης. Οι αρδεύσεις αυτές εξασφαλίζουν την πλήρη αυτονομία του οικισμού και την αδιάκοπη παροχή πόσιμου νερού και νερού γενικής χρήσης για τις ανάγκες των κατοίκων.

Στον οικισμό έχει κατασκευαστεί ένα πλήρες και άριστο δίκτυο συγκέντρωσης των ομβρίων υδάτων. Το δίκτυο αυτό, μήκους 40 χλμ, βρίσκεται κάτω από το βασικό οδικό δίκτυο, παρακολουθώντας όλες τις κλίσεις του αναγλύφου, σε βάθος ακόμα και 7 μέτρων από την επιφάνεια της γης.

Έτσι, τα νερά της βροχής απομακρύνονται στη θάλασσα, χωρίς να προκαλούν προβλήματα, πλημύρες και διάβρωση του εδάφους.

Βιολογικος Καθαρισμος

Κριαρίτσι, Χαλκιδική, Σιθωνία - Έργα υποδομής, δρόμοι, γέφυρες, οδικό δίκτυο

Στον οικισμό έχει κατασκευαστεί πλήρες σύστημα αποχέτευσης μήκους 40 χλμ, κάτω από το έδαφος και υποστηριζόμενο από 11 τοπικά αντλιοστάσια και ένα κεντρικό, από το οποίο τα απόβλητα προωθούνται στο χώρο του βιολογικού καθαρισμού.

Ο βιολογικός καθαρισμός βρίσκεται εντός του οικισμού, αλλά σε μεγάλη απόσταση από τις κατοικίες καθότι είναι εγκατεστημένος πάνω από την εθνική οδό. Στόχος του είναι η προστασία των υδάτινων πόρων από την υπερεκμετάλλευση και μόλυνση και η αποδοτική επαναχρησιμοποίησή τους.

Ο βιολογικός καθαρισμός των αποβλήτων έχει αναπτυχθεί σε έκταση 70 στρεμμάτων γεωργικής γης, ιδιοκτησίας του Συνεταιρισμού, ο οποίος σήμερα είναι περιφραγμένος. Ο βιολογικός καθαρισμός δεν πραγματοποιείται με τον κλασσικό χημικό-μηχανικό τρόπο, αλλά λαμβάνει χώρα μέσα σε ανοιχτές τσιμεντένιες δεξαμενές με τη βοήθεια οξυγονόφιλων καλαμιών. Τα καλάμια αυτά αποδομούν τέλεια την οργανική ουσία των αποβλήτων, χωρίς να απαιτείται ηλεκτρομηχανική ενέργεια, η οποία θα είχε υψηλό κόστος για τον οικισμό. Πρόκειται για μία μέθοδο πολύ φιλική προς το περιβάλλον και πλέον οικονομική στη λειτουργία της.

Ο βιολογικός καθαρισμός αποτελεί έργο μεγάλης σημασίας για την περιοχή, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς που έχουν θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όλες οι πόλεις με πληθυσμό πάνω από 15.000 κατοίκους υποχρεούνταν μέχρι το 2000 να εγκαταστήσουν μονάδες βιολογικού καθαρισμού για την επεξεργασία των λυμάτων τους, ενώ από το 2005 την ίδια υποχρέωση έχουν δήμοι και κοινότητες με πληθυσμό από 2.000 έως 15.000 κατοίκους.

Κριαρίτσι, Χαλκιδική, Σιθωνία - Έργα υποδομής, δρόμοι, γέφυρες, οδικό δίκτυο, αγελάδες
Κριαρίτσι, Χαλκιδική, Σιθωνία - Ιστιοπλοϊκό σκάφος Κριαρίτσι, Χαλκιδική, Σιθωνία - Ακτή Τηγάνια, θέα στο Άγιον Όρος Κριαρίτσι, Χαλκιδική, Σιθωνία - Με θέα τη ανατολή ηλίου πάνω από το Άγιον Όρος από την κυρίως παραλία στο Κριαρίτσι, συννεφιασμένος ουρανός, φουρτουνιασμένη θάλασσα