παραλίες

Ο οικισμός στο Κριαρίτσι έχει παραλία μήκους 6,5 χλμ. Οι αμμουδιές, μικρές και μεγάλες, αποτελούνται από μέσου διαμέτρου άμμο και μόνο, δεν υπάρχει η παραμικρή ίλυς (λάσπη), ούτε βότσαλα και μεγαλύτερες πέτρες, λόγω της ιδιαιτερότητας του μητρικού εδάφους. Για το λόγο αυτό, τα νερά είναι καθαρά και διαυγή. Επιπλέον, δεν υπάρχουν φύκια, αχινοί, "τσούχτρες", ή κάτι άλλο ανεπιθύμητο στην αμμουδιά και το βυθό. Τα παραπάνω δίνουν στα αβαθή ή μέσου βάθους νερά τους φανταστικούς "τρικολόρ" χρωματισμούς.

Οι παραλίες είναι δαντελοειδείς, με μικρούς και μεγαλύτερους κολπίσκους, ενώ η μορφολογία τους ποικίλλει σημαντικά. Οι ρηχοί, αμμουδεροί κολπίσκοι εναλλάσσονται με βραχώδη συμπλέγματα, κατακερματισμένα από την προαιώνια διάβρωση των κυμάτων του "σορόκου", σε κάθε λογής μορφές, σχήματα, καμπύλες και γωνίες, που συνθέτουν ένα απέραντο μουσείο υπαίθριας γλυπτικής της φύσης. Κανενός γλύπτη η φαντασία δεν θα μπορούσε να συλλάβει μια τέτοια απαράμιλλη σύνθεση στο βράχο. Σε κάθε περίπτωση, τα βράχια είναι βατά και κατάλληλα για πρόσβαση στη θάλασσα αλλά και ηλιοθεραπεία. Το ανάγλυφο είναι το ομορφότερο της Χαλκιδικής και από τα πιο όμορφα της Ελλάδος.

Κριαρίτσι, Χαλκιδική, Σιθωνία - Ανατολή ηλίου στο Άγιον Όρος
Κριαρίτσι, Χαλκιδική, Σιθωνία - Ακτή Τηγάνια, θέα στο Άγιον Όρος Κριαρίτσι, Χαλκιδική, Σιθωνία - Βράχος σε σχήμα πυραμίδας Κριαρίτσι, Χαλκιδική, Σιθωνία - Ιστιοπλοϊκό σκάφος Κριαρίτσι, Χαλκιδική, Σιθωνία - Με θέα τη ανατολή ηλίου πάνω από το Άγιον Όρος από την κυρίως παραλία στο Κριαρίτσι, συννεφιασμένος ουρανός, φουρτουνιασμένη θάλασσα Κριαρίτσι, Χαλκιδική, Σιθωνία - Ανατολή ηλίου στο Άγιον Όρος Κριαρίτσι, Χαλκιδική, Σιθωνία - Χλωρίδα στο Κριαρίτσι Κριαρίτσι, Χαλκιδική, Σιθωνία - Γλυπτική από τη φύση Κριαρίτσι, Χαλκιδική, Σιθωνία - Μάτι ζωγραφισμένο στα βράχια από νερό και αλάτι Κριαρίτσι, Χαλκιδική, Σιθωνία - Ένας από τους αμέτρητους μικρούς κολπίσκους στη Σιθωνία, Χαλικιδική Κριαρίτσι, Χαλκιδική, Σιθωνία - Απέραντο Γαλάζιο Κριαρίτσι, Χαλκιδική, Σιθωνία - Ιστιοπλοϊκό σκάφος Κριαρίτσι, Χαλκιδική, Σιθωνία - Ανατολή ηλίου στο Άγιον Όρος